După Dumnezeu: Ghidul ateistului începător
Autor Richard Dawkins Traducere de Iustina Cojocaruro Limba Română Paperback – 2021
Ar trebui să credem în Dumnezeu? Avem nevoie de el pentru a explica existența Universului, a ființelor vii și a tuturor lucrurilor minunate pe care le vedem în jur? Sau ca să devenim mai buni?
Răspunsul lui Richard Dawkins este un categoric „nu“. Celebrul autor adună informații oferite de știință pentru a demonstra – mai cu seamă generațiilor tinere – lipsa de logică și lacunele explicațiilor date de teologie. Totodată, demersul său se bazează pe o cunoaștere solidă a textelor religioase, la care face referire în permanență.
Preț: 60.00 lei
Nou
11.48€ • 12.08$ • 9.51£
Carte indisponibilă temporar
Specificații
Cuprins
Clinton Richard Dawkins, (născut 26 martie, 1941, Nairobi, Kenya) este un eminent etolog britanic, biolog evoluționist și autor. Profesor la Catedra pentru Popularizarea Științei „Charles Simonyi” din cadrul Universității Oxford, din anul 1995 până în anul 2008, în prezent se află în fruntea Fundației Richard Dawkins pentru Rațiune și Știință.
Richard Dawkins s-a afirmat pentru prima dată în anul 1976, odată cu publicarea primei sale cărți, Gena egoistă, care promova o concepție despre evoluție centrată pe genă, și a introdus în vocabular termenul de memă, contribuind astfel la întemeierea domeniului memeticii.
În 1982 a adus o importantă contribuție la dezvoltarea științei evoluției prin teoria sa, prezentată în cartea Fenotipul extins (The Extended Phenotype), conform căreia manifestările fenotipice nu sunt limitate la nivelul organismului, ci se extind în mediu, incluzând și corpul altor organisme.
De atunci pînă în prezent a publicat un număr important de cărți despre evoluție, cu mare succes la public, luând totodată parte la o serie de talk-show-uri având ca temă biologia evoluționistă, creaționismul și religia.
Dawkins este ateu, umanist și, în calitate de comentator al științei, religiei și politicului, printre cei mai renumiți intelectuali vorbitori de limbă engleză.
Ca o analogie la celebrul "Buldogul lui Darwin", cum era supranumit Thomas Huxley, modul înflăcărat cu care apără teoria darwinistă a evoluției i-a conferit lui Richard Dawkins apelativul de "Rottweiler-ul lui Darwin".