Quiet: Puterea introvertiților într-o lume asurzitoare: Quiet
Autor Susan Cainro Limba Română Paperback – 2018
Cel puțin o treime dintre persoanele pe care le cunoaștem sunt introvertite – preferă să asculte, în loc să vorbească; inovează și creează, dar nu le place să se autopromoveze; se descurcă mai bine să lucreze de unii singuri, decât în echipă. Introvertiților ca Rosa Parks, Chopin, dr. Seuss, Steve Wozniak le datorăm multe dintre marile contribuții la progresul societății.
În Quiet, Susan Cain susține că introvertiții sunt extrem de subapreciați și ne arată cât de mult avem de pierdut din această cauză. Ea schițează evoluția Idealului de Extravertire pe parcursul secolului XX și explorează modul în care a ajuns să pătrundă în cultura noastră. De asemenea prezintă introvertiți de succes, de la un personaj spiritual și plin de energie, care vorbește în public, apoi își reîncarcă bateriile în solitudine, la un agent de vânzări care bate toate recordurile și care recurge discret la forța întrebărilor. Cu argumente susținute cu pasiune, cu studii excelente și poveștile de neuitat ale unor oameni reali, Quiet are forța de a schimba pentru totdeauna modul în care îi percepem pe introvertiți și, la fel de important, modul în care se percep ei înșiși.
O carte importantă, care ar trebui să le dea curaj tuturor celor cărora li s-a spus vreodată: „Vorbește!”. - People
O examinare a psihicului uman. O carte interesantă, care are potențialul de a schimba vieți, de pe urma căreia sigur vor profita și introvertiții, și extravertiții. - Kirkus
Este o plăcere să citești această carte care îi va face pe introvertiți și pe extravertiți să se gândească de două ori la cele mai bune modalități prin care să fie ei înșiși și să interacționeze cu cei care au un tip diferit de personalitate. - Library Journal
Apariția ediției în limba română a cărții lui Susan Cain este susținută de EY România.
Preț: 69.00 lei
Nou
13.21€ • 13.61$ • 11.15£
Carte disponibilă
Livrare express 29-31 ianuarie
Specificații
Recenzii de la cititorii Books Express
Lucian-Robert Negut a dat nota:
Neobisnuit pentru mine, am citit-o in romana, deci e posibil sa se fi pierdut unele lucruri la traducere, sa nu fi facut eu unele legaturi sau chiar sa nu fi fost suficient de atent uneori. Totusi, chiar pare scrisa bine, dupa o cercetare temeinica, desi notele care nu erau doar referinte ar fi trebuit sa fie in josul paginilor, asa fiind nevoit sa ma uit la sectiunea de note la fiecare cateva pagini ca sa vad daca erau unele de acel tip legate de ce tocmai citisem. Reuseste sa prezinte bine cum functioneaza introvertitii si de ce, incluzand detalii care pot fi oarecum surprinzatoare, le subliniaza partile bune si avantajele, si cu singuranta prezinta corect problemele Idealului Extrovertirii si modelarii societatii in functie de acesta. Daca s-ar fi oprit la asta, ar fi fost cu adevarat o lucrare extraordinara. Din pacate, nu se opreste acolo. As putea chiar mentiona cum autoarea tinde sa respinga ce ar putea fi considerat ca fiind limita extrema a introvertirii si axeaza cartea pe nevoia de echilibru, dar ma refer in principal la toate acele parti care se concentreaza pe cum sa te impotrivesti personalitatii tale reale daca esti introvertit, cu atat mai mult cu cat ar fi pentru o cariera sau educatie formala, a te concentra personal pe acestea fiind o problema enorma in sine din punctul meu de vedere. A mai fost si comparatia dintre Idealul Extrovertirii occidental si comportamentul tipic asiatic, care pentru mine este o comparatie intre doua ideologii si tipare comportamentale profund gresite. Sau compromisul dintre "Greg" si "Emily", care mie nu mi se pare deloc corect sau macar tolerabil pentru "Emily". Dar cele mai enervante au fost toate sectiunile capitolului despre copii care le spuneau parintilor cum sa-i faca pe copiii lor sa se comporte mai putin asa cum le vine natural, sublinierea nevoii de metode care demonstreaza mult mai multa grija decat cele uzuale nefiind in niciun fel suficienta pentru a scuza sustinerea ideii ca oamenii trebuie sa se schimbe semnificativ pentru a se conforma idealurilor societatii in loc sa fie invers. Si totusi, desi strang din dinti din aceste motive, tot nu pot sa-i scad acea a patra stea.