Urgente Obstetricale Intrapartum
Autor Gheorghe Peltecu, Anca Maria Panaitescu, Radu Botezatu, George Iancuro Hardback
Obstetrica modernă a cunoscut transformări importante în ultimele decenii şi continuă să se redefinească.
Perioada ultimului deceniu se caracterizează printr-o serie de trăsături definitorii. În primul rând o creştere fără precedent a numărului de operaţii cezariene. Percepută nerealist drept o operaţie simplă, cezariana a atins cote alarmante fiind solicitată atât de paciente cât şi recomandată cu uşurinţă dea medici. Statisticile arată, fără echivoc, că incidenţa complicaţiilor după operaţia cezariană este mult mai mare decât după naşterea naturală. În plus sistemele de sănătate publică atrag atenţia asupra creşterilor îngrijorătoare ale cheltuielilor legate de operaţia cezariană şi complicaţiile sale.
În al doilea rând patologia medicală asociată sarcinii a crescut simţitor şi tot mai multe paciente au ajuns să aibă sarcini complicate în care recomandarea de naştere prin operaţie cezariană, înainte de termen, este mai frecvent formulată.
Rata sarcinilor obţinute prin reproducere medicală asistată a cunoscut şi ea o creştere importantă şi multe paciente şi multi medici au considerat că naşterea în aceste cazuri, cu mare încărcătură emoţională, trebuie facută prin cezariană, deşi toate recomandările societăţilor profesionale arată că modul de naştere trebuie să se bazeze pe recomandări obstetricale sau medicale. În prezent se pune, mai pregnant decât până acum, problema reducerii numărului de operaţii cezariene şi implicit a complicaţiilor şi a costurilor pe care ele le aduc.
Actuala carte este promotoarea unei astfel de atitudini profesionale, de reîntoarcere a obstetricii la vechea ei menire de asistenţă a naşterii vaginale şi de a recomanda operaţia cezariană pe criterii obstetricale. Cartea este unitară fiind produsul conceptual al unui spital cu tradiţie în obstetrică. În fapt Filantropia este leagănul obstetricii româneşti, iar această carte reprezintă o continuare a tradiţiei.
Cartea abordează cele mai importante aspecte de patologie obstetricală ale travaliului. Readuce în practica cotidiană naşterea vaginală operatorie, uitată prin lipsa continuităţii acestei ucenicii, sau omisă de teama litigiilor medicale. defineşte şi diagnostichează, pe baze moderne şi cu aparatură modernă, statusul fetal incert în travaliu şi stabileşte conduita în cazurile obstetricale dificile, cum ar fi placenta cu aderenţă anormală sau extracţia dificilă în cezariana efectuată în periodul II al naşterii.
Cum asistenţa la naştere este asigurată de o echipa multidisciplinară, cartea prezintă elemente de noutate absolută în literatura de specialitate din România. Este vorba de cezariana perimortem. Sunt de asemenea prezentate hemoragia obstetricală masivă, tromboembolia pulmonară şi noul concept al emboliei cu lichid amniotic. Conduita actuală în sepsisul obstetrical şi în preeclampsie şi eclampsie completează aportul informaţional al acestei cărţi.
Prin complexitatea tematicii abordate, focalizată numai asupra momentul travaliului, prin ultimile noutăţi prezentate, prin aspectul clar, ce facilitează diagnosticul dar şi conduita, prin calitatea editorială excelentă, suntem siguri că această carte va reprezenta un moment de referinţă în literatura medicală din România.
Gheorghe Peltecu, Anca Maria Panaitescu, Radu Botezatu, George Iancu
Preț: 190.00 lei
Nou
36.36€ • 37.86$ • 30.73£
Carte indisponibilă temporar
Specificații
ISBN-10: 9732728531
Pagini: 355
Dimensiuni: 246 x 170 mm
Editura: Academiei Romane