Noi suntem vremea: Salvarea planetei începe cu micul dejun
Autor Jonathan Safran Foer Traducere de Andreea Călinro Limba Română Paperback – 2020
Criza climatică este singura amenințare cu adevărat mare la adresa supraviețuirii umanității. Și se întâmplă chiar acum. Toți înțelegem că nu mai avem timp – dar oare chiar credem asta? Și cum putem acționa asupra a ceea ce nu ne putem imagina?
Sarcina salvării planetei necesită o mare răfuială cu noi înșine – cu reticența noastră teribil de umană când vine vorba de sacrificarea confortului imediat de dragul viitorului. Dar acțiunea colectivă este posibilă – am făcut-o înainte și o mai putem face.
Totul începe de la ce mâncăm și ce nu mâncăm la micul dejun.
Cu spiritul său aparte, cu intuiție și umanitate, Jonathan Safran Foer prezintă dezbaterea esențială a vremurilor noastre așa cum nimeni altcineva nu ar putea să o facă, aducând-o la viață într-un mod cât se poate de real și de urgent și oferindu-ne tuturor o modalitate de a participa la salvarea planetei:
Schimbarea climatică este cea mai mare criză cu care s-a confruntat omenirea până acum și este o criză care va fi întotdeauna abordată împreună și gestionată individual. Nu putem să păstrăm și genul de mese de până acum, și planeta pe care o cunoaștem. Trebuie fie să renunțăm la câteva obiceiuri alimentare, fie să renunțăm la planetă. Este atât de simplu, atât de drastic.
Ar trebui să fie de la sine înțeles că vrem ca toți oamenii de pe Pământ să aibă nu doar o viață sănătoasă, ci și să se simtă acasă. Dar nu este. E nevoie nu doar să spunem asta, ci și să o repetăm. Trebuie să ne forțăm să ne îndreptăm către oglindă și trebuie să ne forțăm să privim. Trebuie să ne implicăm într-o gâlceavă permanentă cu noi înșine, pentru a face ce trebuie făcut.
O scriere puternică și frumoasă, care m-a făcut să regândesc modul în care mănânc. — Samin Nosrat, autoarea cărții Salt Fat Acid Heat
Foer folosește cu multă măiestrie metafora și paradoxul pentru a demonstra binele și răul de care sunt capabili oamenii… Mesajul lui este emoționant și dureros, sumbru și plin de speranță. Îi provoacă pe cititori să găsească o soluție la „cea mai mare criză cu care s-a confruntat vreodată rasa umană”. — Bill Schwab, fotograf
Profund contemplativă și extrem de creativă… În dorința sa de a-i convinge pe alții să ia atitudine, Foer ridică bariera filosofică, probabil cea mai eficientă metodă de a genera o implicare sinceră și de lungă durată în lupta contra unei crize care amenință viața. — Carol Haggas, Booklist
Aprecieri:
Green Prize for Sustainable Literature 2020
Top Financial Times: cele mai bune cărți ale anului 2019
The Guardian Best Food Books of 2019
Fast Company Best Climate Books of 2019
Preț: 45.00 lei
Nou
8.61€ • 8.88$ • 7.27£
Carte disponibilă
Livrare express 30 ianuarie-01 februarie
Specificații
Notă biografică
JONATHAN SAFRAN FOER a scris trei romane: Totul este iluminat, Extrem de tare și incredibil de aproape și Iată-mă. A urmat nonficțiunea De ce mâncăm animale, o investigație de impact și apreciată pe scară largă asupra eticii zootehniei. Scrierile lui de ficțiune au fost publicate, printre altele, în Paris Review și New Yorker, iar lucrările sale au primit numeroase premii și au fost traduse în 36 de limbi. Jonathan Safran Foer locuiește în Brooklyn și predă Scriere Creativă la New York University.