Cantitate/Preț
Produs

Study Abroad: Secretele admiterii la universități de top

Autor ANA CRĂCIUN, ANDRADA POP, CAMELIA DIACONU, DANIEL SEMENCIUC, ION AMBRINOC, MAHSA KHADEM, TANA CUTURELA, TINU BOSÎNCEANU
ro Limba Română Paperback – 2020

Avantajele studiului la universități de top din străinătate din perspectiva actualilor studenți și a absolvenților, particularitățile sistemelor educaționale din Statele Unite, Marea Britanie, Olanda și Italia, criteriile de admitere la cele mai bune universități din lume și 25 de eseuri pe baza cărora elevii români au fost admiși acolo – toate acestea pot fi găsite în cartea scrisă de echipa Upgrade Academy pentru a-i ajuta pe elevii români să aibă acces la o educație universitară transformatoare.

Este primul text apărut în limba română dedicat pregătirii tinerilor care doresc să studieze la universități de top din străinătate. Cartea îmbină experiența autorilor ca studenți la universități de top din lume cu aceea dobândită la Upgrade Academy, companie înființată de ei, unde sute de elevi români au fost îndrumați și ajutați să se prezinte foarte bine la diversele etape ale aplicațiilor pentru astfel de universități. Cartea conține și o prezentare amănunțită a sistemelor universitare străine. Recomand cu căldură acest text excelent scris și conceput, atât celor care doresc să studieze pe alte meleaguri, cât și celor care doresc să înțeleagă sistemele universitare de top. — Radu Gologan, președinte Societatea de Științe Matematice din România

O carte indispensabilă atât pentru tinerii români care își pun problema să studieze în străinătate, cât și pentru părinții lor care, neavând la timpul lor o astfel de șansă, încearcă să deslușească alături de copiii lor opțiuni educaționale foarte diferite. — Irina Anghel-Enescu, fost președinte Harvard Club Romania & Moldova

Citește tot Restrânge

Preț: 3900 lei

Nou

Puncte Express: 59

Preț estimativ în valută:
746 773$ 631£

Carte disponibilă

Livrare express 31 ianuarie-04 februarie

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9786067224139
ISBN-10: 6067224135
Pagini: 248
Dimensiuni: 145 x 205 mm
Editura: PUBLICA

Notă biografică

În timpul liceului, experiența educațională care a marcat-o pe Camelia Diaconu cel mai mult a fost să citească Frații Karamazov. A studiat inginerie aerospațială la Cambridge, unde a dat de acei oameni curioși și excentrici pe care simțea că îi caută de când era la liceu. După ce a absolvit s-a mutat în București și a devenit parte din echipa Upgrade, formată din oameni curioși și excentrici, cum nu credea că va mai găsi în afara universității. Cel mai mult îi place să-și vadă elevii exprimând liber idei bine gândite, să citească, să exploreze orașul și să analizeze contradicțiile din poveștile pe care oamenii și le spun despre ei înșiși.

Tinu Bosînceanu a studiat matematică la Harvard. Timp de trei ani a fost asistent universitar pentru cursuri de matematică și inginerie și membru al clubului de înot al facultății. După absolvire a lucrat în domeniul financiar. A fondat și este mentor Upgrade Academy. În timpul liber se antrenează pentru curse de atletism și cântă la tobe.

Tana Cuturela este studentă în anul II la University of Pennsylvania, SUA, unde se specializează în științe cognitive și psihologie. Pasiunile ei sunt destul de eclectice, de la muzică și artă în general până la educație, marketing și business. Recenta ei activitate în mentorarea noilor generații de liceeni din România îi aduce o imensă satisfacție, întrucât simte că dă ceva înapoi locului din care a plecat. Nu este sigură dacă pe viitor se va stabili în afara țării sau se va întoarce la un moment dat în România, însă știe cu certitudine că elevii români merită o educație de calitate, care să le ofere toate pârghiile necesare pentru a-și îmbunătăți permanent propria persoană și a-și atinge aspirațiile profesionale. Astfel, este extrem de încântată de publicarea acestei cărți și speră că va demistifica măcar parțial procesul de aplicare în străinătate, arătând elevilor români că nu au nimic de care să se teamă și că merită să încerce dacă își doresc acest lucru.

Ion Ambrinoc a revenit în România în 2018, după ce a studiat matematică-informatică la Oxford și a lucrat într-o bancă de investiții în Londra. În timpul zilei lucrează în continuare ca inginer de soft, iar seara mentorează elevii Upgrade Academy pentru admiterea la universități din UK. În timpul liber face poze pe munți și încearcă să creeze berea perfectă.

Mahsa Khadem a copilărit în Marea Britanie. A studiat literatura engleză la Oxford și apoi la Ohio State University. A studiat și teatru și a participat la un program de filosofie și literatură la Stanford. După absolvire a lucrat ca dezvoltator de programe educaționale pentru o fundație din Chicago, a fost profesor de TOEFL în Ecuador și profesor de engleză la Cambridge School of Bucharest. În timpul liber, Mahsei îi place să danseze salsa, să facă prăjituri decadente și să creeze piese de teatru împreună cu comunitățile de tineri.

Daniel Semenciuc a studiat arhitectura la Yale University. A fost asistent doi ani în programul intensiv de pictură și desen al Yale Summer Session din Auvillar, Franța. După absolvire a lucrat ca profesor în cadrul programului Teach for Romania în două școli din județul Călărași. A fost mentor Upgrade Academy din 2018 până în 2020. În prezent pictează.

Andrada Pop e studentă în anul III la Științele Comunicării în Amsterdam și vrea ca elevii români să fie mai bine informați cu privire la posibilitățile lor de studiu în străinătate. Un lucru amuzant despre ea este faptul că investiția în facultatea urmată de ea ar putea să fie deficitară, fiindcă, după trei ani de studii, vorbitul în fața unui grup mare de oameni tot o sperie.

În prezent, Ana Crăciun e în anul II la Universitatea Bocconi, unde studiază economie și management în artă, cultură și comunicare. În timpul liber este pasionată de muzică clasică, literatură dostoievskiană și de pian. De cele mai multe ori o veți găsi încercând să materializeze o nouă inițiativă, să coordoneze un proiect sau să născocească noi concepte pentru viitor. Crede cu tărie în clișeul „să fac din lume un loc mai bun”, iar datorită pasiunii ei pentru leadership speră ca în curând să poată produce un impact semnificativ în societatea contemporană. De asemenea, e atrasă din plin de lumea ambiguă a artei și a frumosului și speră ca acest domeniu să se întrepătrundă mereu cu intențiile sale profesionale.